Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Ödets strand

 

Där jag nu sitter
på min strand
och känner en vind
så ljuvligt ljum
jag vänder blicken
ut mot havet
då naturens skönhet
gör mig stum

min dåtid har skapat
tunga minnen
dem får jag nu bära
dit jag går
när all min ångest
lämnat kroppen
då kanske min sargade själ
jag åter når

jag vill för alltid lämna
tunga tankar
och finna en väg
att hitta kärleken
ja jag vill stadig segla
mot en framtid
där lyckans fe
kan le mot mig igen

att gömma de rädslor
som jag känner
det blir till en sorts
frälsning utan tro
så nu ger jag helt fan
i min historia
och låter alla tvivel
få gå till ro

så jag låter vinden fylla
storseglet i natt
ja jag låter nu ödets vågor
ge mig hopp
jag vill känna hur jag
med tiden växer stark
för en tragisk epok
jag nu satt stopp

så nu står jag på en
fjärran ödets strand
för att åter få njuta
ett äkta årgångsvin
så om jag nu krampaktigt
sluter mina ögon
kan jag låtsas att jag
nu faktiskt passar in

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-21 17:41



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En kamp som går mot sitt slut efter lång tid. Jag tror du står stark nu och passar in.
2021-06-22

  Kajan VIP
En kämpande människa, och denna längtan att bli fri. Kommer att tänka på att även om man reser långt, långt bort så möter man ändå sig själv till slut, så den själsliga processen är nödvändig.
2021-06-21

  Kungskobran VIP
Du passar in, det märks på dina dina fina dikter
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP