Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1. Vad är moral?Moralbegreppet är omtvistat. Det går m.a.o. inte att ge någon definition av begreppet som är både okontroversiell och informativ. ?En enkel formulering som vi kan hämta från Sokrates är: Moralen är läran om vad vi bör göra och varför...


Moral


Moral snackar många om

det händer ofta när det sker något som vi inte tycker om

Men är moral en lag

som alltid ska ge oss ett övertag

 



Äger vi, när nån bryter vår egoistiska lag

rättigheten att ge denne ett knytnävsslag

Borde vi inte då se att vår moral

använder ondskans gaspedal

 



Moral är väl inte ett likhetstecken

med att någon för tid och evigheter måste vara oss livegen

Moral är väl bland annat att inte ljuga, inte stjäla

försöka vara snälla men vi måste väl inte bli dum-snälla

 



Skulle du om du blev lurad

rulla ut röda matten för den som fick dig bedrövad

Skulle du alltid sätta deras väl

framför ditt eget oavsett skäl

 



Det var en lätt tolkning av moral

men ordet moral tillhör ingens vinstmarginal

Tror du att såna människor i ett parti, styrelse, förening vill allas bästa

eller blir deras bästa i förlängningen de flesta andras sämsta




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-22 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP