Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsekvenser

Agerande har konsekvenser
men det är bara jag som bär på korset
min börda är min, jag såg dig blint som frälsning
ditt ansvar är ditt, du lät mig tro
skam den som aldrig lär sig
likt brända barn skyr jag elden
jag flög likt Ikaros
men lämnade aldrig Dantes inferno
förrän nu och jag skakar av mig oket
inget växer i mörka skuggor, och jag saknar ljus
lev väl, likt jag utan dig
det är inte sista ordet i antologin
men slut på ditt kapitel, sista strofen är skriven
du var smärtsam men lärorik till sista punkt.




Fri vers (Fri form) av Martin Lindh
Läst 76 gånger
Publicerad 2021-07-05 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Lindh