Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sommardröm

Din klänning är en natt

när bryggans spelmän gått till vila

och bara stjärnorna såg vårt första möte

 

din klänning är en äng

där vilda rosor växer

mellan blåklockor och smörblommor

och vidderna med vippande gräs

 

och jag ser dina blottade anklar

nedom det tunna sommarlinnets fållar

när du går framför mig

längs stigen mot den mörkaste tjärnen

 

denna dag när solen steker

och vinden och skogen vilar

 

 

Dina sandalers mjuka kliv

genom fjolårslöv och över myrornas myller

din tystnad som säger allt

vi redan talat om

 

och framme vid sjön öppnar sig världen

när ängens blommor faller

mot den grå klippans varma bädd

 

och du vandrar ner i vågorna

för livet och för svalkan

och för en ny dag

att älska

 

Vi är vi

när sommaren är evig

och sångernas öppna landskap en verklighet

också där alträdena skugga faller

 

och jag väntar dig

 

och ser dig stiga upp ur vattnet

smyckad av pärlor

över din nakenhets lustgårdar

 

och du ger mig allt

det som är du

 

medan lommen ropar

någonstans

 

på andra sidan bergen




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-07-05 09:18



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så fin kärlekspoesi. Bra skrivet, väl balanserat. Tumme upp.
2021-07-11

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi
2021-07-08

  SatansSon VIP
bra kärleksdfikt.
2021-07-08

  lodjuret/seglare VIP
Den som såväl läser som har, Kvinnors dikt om kärlek'en underbar, som Mäns dikt om kärlek, kan häpna en smula över att med mäns tankar o känslor o smek, medan kvinnors mera realistiskt är långt bortom drömmar som de verkar kunna ha och mista... Båda finns i serien 'En bok för alla', vilken gavs ut av Litteraturfrämjandet ända tills borgarna grep regeringsmakten och tog ned skylten, i förtjusningen över att bara den som har råd, bör kunna komma över läsvärda böcker o skrifter, tyvärr har vi fortfarande bibliotek och andra källor 'tillgängliga'...
2021-07-05

  Kajan VIP
Här råder den stillhet som kan upplevas en sommarkväll, och jag läser dikten med stor behållning, mycket fint är det.
2021-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP