Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhet under solens strålar

 

Sorgmanteln flyger obekymrat runt

Namnet säger mer om döparen

Skönheten den bär över ängar

Sorgen flyger fritt i sin irrfärd

De både är vackra att skåda

Svåra att bära

 

Älskar ändå att se dem sida vid sida

I sin flykt undan det som kan fånga

den elegans de utstrålar

 

Mot hösten tar de skiljda vägar

Den ena växer i styrka

Den andra somnar in.

Manteln är kastad

 

Vem bär upp den till vårens hyllning




Skapa | Skriva av Hopplös själ
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-11 09:53



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Ja, sorgen är svår att bära. Väl förmedlat och smart att väva in en fjäril här - ser den framför mig och känner sorg likaväl som hopp märkligt nog. Fint!
2021-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ