Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou 210718


Den som...

 

Den som fryser och är trött

den som för länge gått på rött

den som lever hen får se

och den som har han borde ge

 

när vi nu står här inför ett val

är det för att vi skapat våra kval

eller är det bara ett simpelt spel

som helt enkelt bekräftar våra fel

 

för ingen vet var dem vill gå

för ingen kan bara stilla stå

för vi vill alla säkert bara få

för vi trippar snällt på tå

 

ja vi lever väl som vi lär

men vill vi vara den vi är

det är svar på frågorna som ställs

och på kommentarerna som fälls

 

kan du ge mig några svar

på existentiella frågor som jag har

för jag hittar inte längre ut

men måste försöka se ett slut

 

för ingen vet var dem vill gå

för ingen kan bara stilla stå

för vi vill alla säkert bara få

därför trippar vi snällt på tå

 

Copyright © AndLou

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-18 19:37



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ställ dig i ledet min vän
var bara snäll och vän,
gör som du blir tillsagd
då blir vägen tillrättalagd
livet blir enkelt och lätt
du blir torr och mätt.

Men livet blir tråkigt och svalt
är det den väg du valt
Nej ryck upp dig min vän
roa dig och ge dig hän
Livet är kort
tag vara på det du fått
lev livet och njut
tids nog tar det slut
2021-07-21

  Kajan VIP
Upplever dikten som lite gäckande, där man får stanna upp, och tänka efter över den egentliga betydelsen; gillar det.
2021-07-19

  Sparvögat VIP
Väl beskrivet om hur vi människor kan vara i tillvarons labyrint…
De val vi gör i hur vi behandlar världen och varandra, definierar inte det vår existentiella ståndpunkt…
2021-07-18
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP