Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avskriftat från originalanteckningen jag gjorde i skrivboken den 6 september 1983 på Konserthuskaffeet (RIP) i Stockholm ... - tidigare publicerad på poeter.se september 2012


Lite om min syn på det där med Etikett ...

... finns det ett och annat att skrifta om ...

Följande text har jag hämtat fram ur en av alla mina skrivböcker
från 1983 - Ett år fyllt av förändringar såväl tankemässigt som 
rent existentiellt i mitt liv ...

______________

- Du är ju utan både sans och vett!
Se på mig ...
till skillnad från dig
så har jag lärt mig 'Etikett'

Visst du har 
liksom de flesta
en 'Etikett'
som visar det mesta ...

Men har du tänkt på en sak?
Det där med att ha 'Etikett''
är ju något som vem som helst
kan lära sig ...

... men det är väl ändå
hanstilen som avgör?

Du säger att jag är
både utan sans och vett ...

Vem vet - du kanske har rätt ...

Men du
- Jag har 'Etikett' -
även om du 
inte kan se den

Men det där med 'Etikett'
är inte något 
man lär sig så lätt

Att ha 'Etikett'
är inte att ständigt
skylta med densamma ...

En 'Etikett'
är något som bara
finns där 
som något självklart

och inte något som
bara finns när
den rätt publiken
finns på plats ...

Och det där
med att den är
så naturligt självklar ...

... Det är just det
som är handstilen ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-25 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP