Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konserthuskafeet februari 1984 - En liten fundering kring ett bokprojekt jag då pysslade med ... Självironi och att kunna skratta med mig själv var verktyg som var livsnödvändiga för mig då - men är så också nu ...


En bok för dig ...

... med fler ...

En bok för den
vilken önskar att få
veta åtminstone litet mer ...
Om mig
likväl kanske också
om sig själv ...

En bok om tankar
i form av ord
vi annars aldrig brukar
vid så kallade 
anständigt dukade bord ...

En bok
- alldeles på tok
för öppen och rak
för att kallas timid och trevlig ...
Snarare oförskämt naken
och framfusig ...

- Men en bok
som åtminstone
går rakt på sak

- även om den till vissa delar
helt saknar smak ...

En onödig bok ...
Den som den har skrivit
kan helt enkelt inte vara
riktigt klok ...

En bok om självklarheter
- Ja, sådana vilka vem som helst
skulle kunna skriva ned i ord ...

- Om de nu inte varit så självklara
förstås ...

Alla talar ju om dessa banaliteter ...

En bok så självklar
att till och med svenska-läraren
skulle kalla den
''Ett otroligt dumt subjekt''

- Helt korrekt!

En bok om det
som så länge har varit
så pass själklart
att vi inte ens längre har
några fräscha ord
för detta förr så självklara ...
inte heller i form av handling ...

Det är just det som gör
denna bok
till en självklar bok ...

Fast det är ju rätt det ni säger
det här om att den
som skrivit denna bok
- Den kan helt enkelt
inte ha varit/vara riktigt klok ...

PS: Författaren instämmer fullständigt
men åberopar förmildrande omständigheter ...
Bland annat
Tillfällig sinnesförvirring ...

 

 

 

 

______________________________
Publicerad här tidigare i september 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-29 04:55



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Mellan det förvirrande och klarheten finns ofta sanningen.
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP