Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom slutna ögon

På intet sätt är jag något.

På alla sätt är jag intet.

 

Solnedgången är nu nästan över.

Vattnet speglar en sista gång.

Innan djupets mörker tar över.

Finns det ett djup utan slut.

Så vet jag var det finns

 

Väck mig ej imorgon

Synden måste sluta brinna

Väck mig först när soten svalnar

 

Just nu är solen okänd

Just nu finns ingen dag

 

morgondag pratar vi

om en annan dag

Lever här ett liv

Av ett helt annat slag

 

Åter stilla stenstod

I ljusets lugna sång

Åter föds en blomma

Utan någon famn

 

Sökandes i mörker

Letandes i gatsken

Efter ljumma vindar

Kanske kända gator

 

För att få en längtade famn




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 147 gånger
Publicerad 2021-08-01 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ