Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avstånd till upptäckt

Nu.
Nu är vi här.
Vi skall dit.
Sen.

Då,
Har vi skapat
hörsel,
av vågor av ljud.
syn,
av partiklar av ljus.
smak,
av smådelar vi

Ännu,
Inte förstår.
som känslan,
av att vara vi.

Vi kommer nå,
dit vi skall nå.
Någon gång.
Men

Nu.
är instrumenten för svaga
ej färdigkalibrerade
Än.

Än.
är vi små
Våra verktyg är för små

Än,
är avståndet
för stort.
Åka snålskjuts på
rumtidskrökningen,
är inget vi
Får.
Någonsin har fått.

Än,
Är hjärnan,
kronprinsessan
över vår existens,
inte mogen.
Se så hon skriver,
Försöker förstå.
Nu.




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-08 19:19



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Som en psykologiprofessor en gång skämtade, "om hjärnan bara vore enklare så skulle det vara lättare att förstå den!"
2021-08-09

  Bengt H VIP
Träffande samtidsdokument!
2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen