Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokrati är bäst!

Fy för den lede för diktaturer

tänk att sitta vid makten

i en diktatur och slå sig för

bröstet och bestämma själv!

Hur är man funtad ja något

efterbliven måste de vara!

I Sverige är alla partier

tillåtna att ställa upp i val,

annat är det i Ryssland

hotar du Putins makt

så blir du fängslad!

Svenskrna skattar

sig lyckliga trots allt!

 




Prosa av Niliboy
Läst 145 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-08-09 22:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trots hög skatt så kan vi skratta och m å bra.
2021-08-13

  Bodingen VIP
En regering som vill förbjuda de gamla runorna rör sig i riktning diktatur men än så länge är Sverige en demokratur.
2021-08-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärt skriftat! Tyvärr finns det alltför många diktaturer med maktgalna ledare. Sveriges demokrati är guld värd. Men tyvärr så verkar den urholkas av olika skäl.
2021-08-11

  Fjellhuldra VIP
Det är hemskt med länder
där det är diktatur.
Människorna förlorat sin självklara
demokrati och frihet framför allt och lider svårt.
2021-08-10

    Lena Staaf VIP
Bra sagt! Även i Europa finns diktatur, i Belarus. Och i Polen och Ungern inskränker man de demokratiska fri och rättigheterna. En utveckling som förskräcker. Vi ska slå vakt om vår demokrati.
2021-08-10

  Bibbi VIP
Ja tycker vi är på god väg mot diktatur i vårt land.
Åsiktsfriheten är hotad...
2021-08-10

  Kajan VIP
Det finns berättigad kritik när det gäller vissa problem med demokrati, men alternativen förskräcker...
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy