Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min Bibelsidsvärld

Guds installation ter sig i 2D
Nu är det en teckning,
målad på sprött papper.

genom Hans tavla,
jag vandrar
fast jag irrar

jag försöker
jag söker

Kvällsvyn
är så platt.
ett oönskat vykort
från Gud,
sänt till mina Ögon.

Min Bibel från förr,
arvegods från solid 3D-värld.
Jag ser den nu
genom en glasdörr.

På andra sidan står kuperade kullar,
jag ser det kända.
Men jag är fast i flack backe,
i det okända.

Jag står ej att finna
djup
& mening

Jag ser nu mina ark
brinna

Jag läser
De spridda arken
de brännsvedda
Bibelbladen

vad beTyder det som står

Jag jagar dem,
ark efter ark.
Rafsar ihop dem till
förlorad bok

Min tunna värld,
Min Bibelsidsvärld,
Med tyngd jag bär,
Axellöst.

Ihåligt i raden,
Jag fladdrar
genom de porösa bladen,
Handlös.

Finna mening och så
Jag sjunker i skälvning,
på marken jag står,
Fotlös.

Staden jag ser
En platt dekor
Med knogar jag ber,
Knälös.

Ångesten den tär
Min psalmbok är vilsen.
Guds namn jag svär,
ingen hör mig,
Röstlös.




Fri vers (Prosapoesi) av Essisen
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-10 14:49



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En så sökande känsla
Som finns i oss alla
och envar men på
olika sätt ändå?
;)
2021-08-11

  Bengt H VIP
Tolkar det som en viktig insikt om att ha funnit sin ofrihet.
2021-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Vad är det du vill uppnå?
2021-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen