Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsnära kväll


Så speglar havets vattenblänk
som metalliska stänk
om sommaren
att himlen molnar till natt -

augustimjuka poetiska stanser
mestadels osedda av människor
alltid beredda på entré
inför hösten
för ingen att se -

molnen och fåglarna i samspel
som sirliga himmelska danser -

fallande, farande
bort och ner
i ljuset som leende dör
under horisontens målsnöre
nedanför.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-09-04 11:01



Bookmark and Share


  Minkki VIP
väldigt dubbelbottnad och välfunnen är tanken på horisonten som målsnöre
2021-09-24

  Solweig Jansson VIP
Du målar så vackert - rofyllt i all rörelse !
2021-09-18

  Maiah VIP
Välskrivet, vackert, skapar så vackra bilder
2021-09-11

  Anya VIP
Åhh så vackert. Faller särskilt för:
"augustimjuka poetiska stanser"
Ett språk som öppnar upp poesin. Strålande!
2021-09-09

    ej medlem längre
Vackert
2021-09-04

  Rafmagn VIP
Vackert och målande!
2021-09-04

  Peter Olausson VIP
Den särskilda poetiska stillhet inför havet och horisonten som är ditt särmärke, Jan. Vackert som en glasplåt!
2021-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP