Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Självbild.


Tala mig


Tala mig.
Språket jag talar
heter mig.
Mitt första språk.
Det fanns innan
mig.
Det namngav sig själv
före jag gjorde det.
Före det syntaktiska
'jag',
före det semantiska
'jag vill'
visade språket mitt ansikte
framför mig
och bort från mig.
Inte under mina händer
utan
framför mina ögon
visade det mig:
"det här är du" -
ögon
och "det här är också du" -
händer.
Och jag förstod att
"det här är inte jag" -
i utrymmet
mellan mina ögon
och händer.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-06 11:49



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
du frigör dig i sista rader från Ludwig Wittgensteins påstående att vi lever i språket
2021-09-06

  AiA Maria den fria

Reflekterar

Kraftfull spegling


Tack!


SOL!

2021-09-06

  Lottie Ålhed VIP
Läser in en rädsla av något slag ( egen tolkning) som förstärks av bilden på haren.
2021-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen