Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


solarplexus skrivkunnighet och läsförståelse

det sägs att dem med dåligt ordförråd tar till nävarna där orden tar slut... 

kanske tar insikterna vid där nävarna går bet...

 

det träffar mitt i mitt

sentenserna dem gav

skriken som kom utav

mobbande skarors dåd

 

det träffar mitt i mitt 

ge mig vishet ge mig råd

en flotte till stormande hav

 

ska de få sista ordets nåd

livet blev liksom ond bråd...

 

slits itu - slits loss - slits av

jaget går i kvav jaget går i grav

 

mobben likt vinden så hård

 

solarplexus 

styrkekraft

motstånd

mitt i mitt jag 

en dag - En Dag

 

så återstår resultat

motståndaren står sig flat

 

utvecklat mentalt sexpack i knopp

medan motståndaren likt en tunna

positionerna satta under tidens lopp

lite skadeglädje jag mig idag kan unna

 

så när de säger du skivan ej ska klara

solarplexus mitt i mitt jag ja se nu bara

vilkas karma det slår tillbaka emot

ja på mobbarna som utgjorde ett hot

 

ska de då få härja fritt i solarplexus mitt

ska dessa mobbare i framtid hållas stågna 

ska vi lära av det forna och förgångna 

eller ska vi lära ut hur respektera mitt och ditt

 

mitt i solarplexus där slår både slag och ord

motverka analfabetism och mobbning på vår jord!

 

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-08 12:08



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Att låta barn gå ut skolan utan att kunna läsa betyder endast en sak för mig man skiljer människor åt och odlar endast segregation och utanförskap, en slags väg till en given underklass de rika sedan lätt kan utnyttja som billig arbetskraft...
2021-09-09

  Maria Sundelin VIP
De som mobbar är i grunden de fegaste och svagaste
2021-09-09

  Nanna X
Bra rutet säger jag som gammal svensklärare och alfabetisör.
2021-09-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mobbare nobba
jobba för att alla
läskunnighet skall nå
det borde vara själv-
klart världen över
vad är det som
makterna söver
när de inte ser till
att lära folk att
läsa, det är ju
vad de vill!


2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP