Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale... Med korgen full av kantareller och Karl-Johan svampar fångar jag hösten på burk...


när jag äger rum fullt ut

 

gräset är så grönt och fåglarna kvittrar

solen skiner och vinden friskar i byarna

 

Karl-Johan svampar vid björkstammarnas fot

kantareller i backen som vetter emot ek i söder 

 

jag skulle äga rum här och födas på nytt en dag

vad jag fann var en börda omöjlig att släpa hem

 

jag får gå flera omgångar för att få hem hela lasset

skapar rum i mitt skafferi och i frysen för vintern

 

jag äger rum mitt bland skogens sus

och i livets brus existerar jag fullt ut

 

med korgen fylld av svampar fångar jag hösten

sparar den till dagar då mer av livet ska äga rum

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-09-13 08:45



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Kanske känner man sig som mest
levande i skog och natur. I alla
fall när man älskar den miljön.
Och tänk vilken rikedom att sen
kunna plocka fram dessa Karl
Johan och kantareller en kylig
vinterdag.

En iivsbejakande text för mig.
2021-09-14

  ULJO
Vilka gåvor skogen ger
2021-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att ta till vara och njuta av det goda från naturens skafferi.
2021-09-13

  Sparvögat VIP
Sköna ord som famnar livets ögonblick och sparas till längtande framtid…
2021-09-13

  Solstrale VIP
Man blir självförsörjande för en stund, på svamp och lycka, man äger rum när skörden äger rum...
2021-09-13

  Susen VIP
En fin ton i dikten där naturens rikedomar sparas
2021-09-13

  Jeflea Norma, Diana. VIP
mycket vacker beskrivning av höstens guld klump, men jag skulle också ha beskrivit området för att sätta Sverige på en magisk septemberkarta.
det finns ett område som borde ha mer respekt för det som händer och för svenska folket,
när jag tänker på den samiska kulturen som vacker och rik med hälsosamma traditioner, är det men många turister respekterar den inte eftersom de kanske inte har haft möjlighet att förälskas av sitt land som helhet och sedan av varje område som kan erbjuda dig För läkning. För några år sedan såg jag på kullarna fulla av ormar och taggar av Gran Canaria svenska turister som kom från Sverige, så jag upplyste mig själv varför den unge mannen inte kände sitt land för första gången och sedan kunde han utforska de andra till fots.
2021-09-13

    Lena Staaf VIP
En härlig rikedomskänsla!
2021-09-13

  AiA Maria den fria


LIVs-rum!


Tack!

<3
2021-09-13

  Feliaxel VIP
Hösten är fantastisk och lika så dina ord
2021-09-13

  Maria Sundelin VIP
Skogen levererar på hösten
2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP