Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Upp till läsaren att tolka och läsa mellan raderna.


Kulturell chockterapi


så land i hjärtat
så backwards down home
land
så solsken
bränd guldbrun
så hypnotiserad
av solnedgångar över kyrkogårdar
av ritualistiska bränningar över granndiken
så uppslukad
av att fortsätta
av fårhundar, syrsor och gamla lastbilsmotorer
drabbades djupt av smutsiga stövlar
och hårda cowboy sporrar
insvept evigt i vita ark på gårdslinjen
skakande trädgårdsfrukt och fuktiga stigar
som löper som hemligheter genom skogen
så dödgummiland
oförmögen att fly in i en chic-upped,
nedbantad, strömlinjeformad,
kromfärdig sky-line
skrapad himmel
klipp av allt mitt vetegårdshår
staplad som aska
på altaret till modern kvinna
och vad har du?
en skörd, balad och staplad
som otåligt uppmanar landet
till en sommarsemester hemma.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-16 13:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kanske kritik till ett av SVTs tv-program nyligen introducerat ?

Hur som helst blir det spännande,moch funderar på innehållet om och om igen som en loop och varje gång finner jag något nytt spännande och matnyttigt för min ekvilibrism... Tack! Inspirerande!
2021-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen