Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför ser man inte det rätta värdet

varför ser man inte det rätta värdet förns man 

har gått saker eller personer förlorade varför 

 

ser man inte saker i stundens njutning utan

bara i förlustens smärta varför ser man aldrig 

 

vad man har och njuter av dess rätta värde och 

vårdar det ömnt och försiktigt är det så eller är

 

det bara jag som är så jag ser aldrig vad jag har

förns det är borta eller dött varför är det så tro 

 

varför älskar vi inte eller förvarar det vi har ömnt 

så länge vi lever borde vi hålla hårt i allt med kärlek 

 

och lycka 




Fri vers av den nakna poeten
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-16 18:36



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Svaret är kanske att det är svårt att hitta balansen? Håller du kärleken för hårt så kvävs den, håller du för löst så tappar du den. Det är ett av livets mysterier. Du får fram så mycket i detta poem som tål att tänkas på.
2021-09-17
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten