Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skodon

Du gav mig sandaler
när sommaren var bäst
av läder och skinn
så sköna för min fot
att ha dem på stranden
så befriande skönt
när solljuset briljerar
med varma strålar

Du köpte mig kängor
när hösten fällde löv
härliga att promenera i
på någon vandringsled
robusta för lervälling
och där marken är tuff
på gula lövens matta
jag lever njutningsfullt

Du gav mig pjäxor
för vinterns aktivitet
med mössa och vantar
fart nerför backen
de gamla skidorna
får ett helt nytt liv
farmors raggsockar
och fötterna är varma

Du köpte mig loafers
bekvämt i vårsolen
nu kan jag åter dansa
när vardagen tagit slut
ta långa promenader
där vitsipporna ler
en tripp genom staden
till något torgkafé

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-28 11:01



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Härligt beskrivet
2023-10-30

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt och fint om fötters omtanke! Jag väntade på ytterligare en vers, när skorna tas av och man dansar barfota i gräset!
2023-10-29

  Kungskobran VIP
Härlig dikt som lyser av omtanke

Vad vore livet utan skor
ett barfota barn
där inget är givet
Ett liv utan skor
kallt och fruset
för fötter små
kom till mig så får
du skor till dina frusna tår
du barfotabarn i livet.

2023-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
Så underbart fint diktat - tacksamma tankar tillbaka på föräldrar- omsorg speglat i diktjagets sandaler, kängor, pjäxor och loafers... - som samtidigt visar på våra årstider!
2023-10-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO