Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alas, poor Yorick, I knew him, Horatio (Hamlet akt 5 scen 1)


Hamlet till tröst (eller om Yorick kunde tala)



- Bemärkt och obemärkt
spelar i pjäsen
sin roll och sin akt
och lämnar scenen
i utmätt takt.

Mänskligt att döma
ofta för tidigt
eller för sent,
men egentligen
är sådant förment.

Vi lämnar helt enkelt
vår egen trakt
av rum och tid -

för en krona
av okänd prakt
och ett rike
i oändlig frid.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-01 14:26



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin till mig skänker orden hopp.
2021-10-03

  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2021-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP