Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sammansatt dikt av mig ifrån det förflutna i sökandet av att hitta tråden.


om att finna tråden


I tvivlets dystra vrå
Ser jag vägen bortom stjärnorna
Universums kraft ska jag ge dig
Med hela livet framför sig

Vart ska min själ bo?
Om den inte får frid
inom mig

Var ska jag ta vägen?
Om jag blir förhörd hela tiden?

Vad gör jag här?
Inspärrad och låst
På andra sidan i mitt sökande

Var finns lyckans skatt vid slutet av regnbågen?
Når jag någonsin dit?

Själen släpps fri
och drömmen om naturen
tar mig hit

Kanske finns sökandet där kaoset fyller ordningen
med tårar av guld
slingrande rötter till förflutna gläntor
som förgyller platser med silverstänk
Där toner speglar livfulla hjärtan
som bankar med pulsen

Som jag en gång var
Hur är jag nu idag?

På snarliga spår
Vandrar skogens myller
Vill jag sjunga dig ljuvliga visor
Något som livar upp
Släpp inte taget om
Ty jag saknar dig

I väntans tider
Ber jag ödmjukt
Bävar för prövningarnas last
Vad ska jag göra?
Vad gör jag här?

Söker trippandes på tårna
Jag glöder
Kan du tända mig ett ljus i själen?
Eller virvlandes dansa
Glödande fritt

Årstidens ringar
Breder ut sina vingar

I ordens nycken
Skall jag finna nyckeln
Leta mig ut
Kanske med lite tur
Och så ett frö
Leva tills jag dör
Jag spelar i moll eller dur

En skönhet uppenbarar sig
Bestiger hinder
Stora och små
Räcker ut en hand
Vid havets strand

I väntans tider
banar väg
pulserar fram
glödande varm
brinnande hett
känslan vann
ängel i en famn

Ställ dig upp
Ramla inte ned
Låt dig inte luras
Av ögats glans
Ty vem är din vän?
Få växer på träd
frisk luft
en havsbris
en vindpust
en virvlande lövdans
en svalkande sand
Kring tår och fingrar
Plöjer bort leran
I lekens värld

Resan har sin väg
Vart den nu leder
Tron på hoppet min vän
Vägen till tryggheten
Var finns den?
Jag längtar mitt hopp!
Vart är du?




Skapa | Skriva av eldblomma
Läst 85 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-01 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eldblomma
eldblomma