Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sketen lördagskväll


att äta skärgårdssoppa

trädskuggorna vinkar
i höstkvällen
soppan smakar bra
grönsaker krabbklokött
ochskärgårdssoppefond

inte precis det dom äter
på nobellfesten
men lika gott
utan fjanterie
smokingar och långklänningar

det rycker i huset
när sydosten
trycker till
kulturradion står på
en poet
som ingen begriper

han får nog nobellpris
och äta i stockholm
han får gärna komma hit
och få riktig mat
potatismos och krabbstuvning
eller varför inte
skärgårdssoppa

och vara
en riktig
människa




Fri vers av tom boreland
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-02 20:14

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland