Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Formbart och tåligt.


Guld


Väggens klara guld,
guld av tusenskönor,
pressade gyllene rosor
i en klar skål.
Hela dagen
låg vi på sängen.
Min hand stryker
djupet hos dig,
guldet av dina lår
och din rygg.
Sedan kom natten.
Vi sov och vaknade
tillsammans.
Vi gick in
i det gyllene rummet,
vi lade oss i det
och andades då snabbt
och sedan långsamt igen,
vi smektes och slumrade,
din sömniga hand
vidrörde mitt hår.
Vi gjorde vid den tiden
små identiska rum
inuti våra kroppar,
som männen
som en en gång
hittar om tusen år,
då de avslöjar våra gravar
och ser att vi ännu
är lysande och hela.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-02 20:22



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Överflödande
Följsamt
Evigt

SOL


Tack!
2021-10-03

  Ulf Carlsson VIP
Som Echnaton och Nefertiti.
2021-10-03

  alicja lappalainen VIP
om fysiologi ändå vackert och romantiskt;)
2021-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen