Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt har sin tid

Allt har sin tid
och vår har passerat.
Det finns en tid för allt som sker under himlen.
Nu är en tid för uppbrott.
Det finns en tids för födsel,
en tid för död.

Vi dör och återföds.
Vi rycker upp det gamla,
men sätter nya rötter.
Dräper det sjuka och läker jaget.

Nu är en tid för att gråta,
sedan le.
Vår tid har passerat.
Nu börjar en ny era.

Vi river ner och rensar ut.
Kastar.
River sönder och kanske hatar.
Vi syr ihop sargade själar.
Sörjer för att sedan dansa.
Tiger för att sedan tala.
Till sist sjunga.

Kriget är över.
Fred kan råda.
Snart brinner livet med ny låga.





Fri vers av Wilhel-mina VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-10-08 18:20



Bookmark and Share


    Björka
Mot nya djärva mål…
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Wilhel-mina VIP