Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


1492 Genesis

Genesis ...

 

måndag skriker under ytan

tisdag dränker ropen 

onsdag förintar ekot

torsdag förnekar existens

fredag firar övertag

lördag hyllar sitt dåd

söndag förhärligar det

 

columbus drog nytta av

utmärkte sig hjältemodig

än i dag minns folksjälen

 

andra måndagen i oktober 

blottas skeletten i garderoben

genesis väcker solidaritet och sorg

mänsklighetens värsta erövrare

sjunker till botten lyfter sanningen

 guldet dränker Vatikanen av idag

där blodet en gång flöt - fattigdom

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-12 08:23



Bookmark and Share


  ULJO
Berörande om dagars betydelse
2021-10-12

  Maria Sundelin VIP
Starkt budskap
2021-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP