Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om sinnliga begär.


Söta plåga

Sköna helsefyr,
du härliga hetär!
Du vände askan
i min mun
till sötma.
Något jag inte
vill svälja ännu.
Men det blå
under min hud
blev till saltlake.
Dina behag
gör min dag,
gör mig svag.
Dina mandelformade ögon,
din smärta näsa,
din djupa mun
och dess läppar
fylldes med mig
och fyllde mig
med upprymdhet
och under min hud
blev blåheten befäst.
Njutbara inferno,
jag ville falla ned
och växa däri
under dina klor,
dock icke så
när de är korsade.
Vid reträtten
skuggades jag
av hemlösa tärnor
så ock av dig,
när du följer dem
och avslöjar för mig
varifrån de kommer.
Lossar gräset,
svävar över marken,
blå i mina handleder.
Du luktar dig fram
till spåret mitt,
kommer efter,
för att skydda din hals
från min flöjt till lans.
Jag är blå.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 63 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-16 00:05



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Skön-het
Blå-het



Tack!
2021-10-17

  alicja lappalainen VIP
Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune
2021-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen