Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommaren tillät mig åka hem för första gången på fyra år. Mycket starka känslor och saknad. Mycket smärta.


Dunkel

ge mig tid ge mig dunkel
när det är tidigt när det är tungt
i kroppen i sinnet på vägen
någon spelar Claire de lune
och om jag sluter ögonen för en stund
känner jag vikens vatten kyssa mina fingrar
min barndoms skogar vyssa mig
till svalornas pilande sång
ge mig tid ge mig dunkel
för en stund
i kroppen för sinnet
för de vi älskar
speglas i allt vi säger och gör
men jag bär tvivlel över mina axlar
en mantel för Atlas, gåshud av glas
ge mig tid ge mig dunkel
med slutna ögon hör jag svalornas sång
i kroppen i sinnet på vägen
ibland känns varje andetag
som om det är min sista gång




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 274 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-10-27 02:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow vilken drömsk känsla du förmedlar!
2021-10-31

  Kajan VIP
Så starkt om återvändande på olika plan, och de komplicerade känslor det väcker.
2021-10-30

  Jeanette Sandelin
Wow på ett par rader här:

gåshud av glas
känner jag vikens vatten kyssa mina fingrar

Ljuvligt!


2021-10-27

  spitfire
Jättefin, känns som väl valda ord och precis lagom avskalat, mer än förr. Gillar smygrimmet i slutet också.
2021-10-27

  Sparvögat VIP
Så underbart tecknar du känslan i att återvända till saknat land…
2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling