Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla söta flickan

 

 

 

Flickan dansar

 

hon är full av liv

 

mor är rädd

 

för en inre strid

 

har inte tid

 

Hennes lilla docka är så vacker och söt

 

kallar henne

 

prinsessa och klär henne i vackra klänningar

 

som hon syr alldeles själv

 

visar stolt upp sin vackra tös

 

 

Men mor är tung

 

mor är ung

 

hon orkar inte

 

och kan inte

 

se att hennes lilla barn

 

bara längtar efter närhet

 

kärlek

trygghet

ömhet

förståelse

tålamod

synlighet

bejakande

 

Stackars lilla söta flickan bygger upp en mur av glas

stänger in sig i en bur

i en ostkupa

där ingen kan komma åt att skada

 

Hon gör sig så skör

skyddar sig mot mors rädslor

 

så gott hon kan

 

akta slå inte sönder mig

jag har blivit rädd

 

så rädd

 

för allt

 

 

 

Hör långt bort

 

hon gråter

 

men flickan är så snäll

 

och hon förlåter

 

allt ont allt fel

 

det enda hon vill

 

är att få lugn och ro

 

och känna sig hel

 




Fri vers av Porslinsdockan
Läst 294 gånger
Publicerad 2006-08-20 20:49



Bookmark and Share


  Bissen
Ja uj den gjorde ont... Jag Känner själv en familj som har "problem" med sin dotter. De tycker att de ger henne "allt" men det är bara grejer... De förstår inte ett saker inte är samma som kärlek...

Ja, iaf väldigt träffande och berörande!
2006-08-27

    Camillaa
Den berör ::)
2006-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Porslinsdockan