Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen diskriminering, bara iakttagelse


Långt hår



Låt mig slippa dessa frivilliga skinnskallar,
dessa självförfulande monster av anti-estetik,
som bara lyckats med att brutalisera sina utseenden.
Gavs oss icke håret som en prydnad?
Vad är hästen utan man och hästsvans?
Sikherna klipper aldrig sina hår och icke heller skägget
men menar att håret står för både andlig och fysisk kraft,
och det ligger kanske något i det,
när man betänker ett fall som Simson.
Framför allt är långt hår vackert,
och ju längre, desto vackrare,
oavsett vad kön det handlar om.




Fri vers av Aurelio
Läst 248 gånger
Publicerad 2006-07-29 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio