Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avsnörad.


Lossad


jag vill att det här ordet
skall göra det
även om det är inslaget i papper,
vikt från hörn till hörn,
slätat, stämplat, tummat på.
skulle inte kostnaden i mynt
duga för mindre än så?
det fladdrar i tyget,
sömmen flämtar.
en fuktig fjäder,
en skorpa av bark för fanér
och månen på min axel.
vad blev det av det?
det bankar i hjärtat
som en råtta
som vill ut ur sin fälla.
fiskelinan sviktar,
rostspån och damm,
en halvt ihålig bakre tand,
en bunt chokladkakor.
tar blod med en synål
fäst genom vokaler.
kommer det att gå
rakt och fram?
jag vill att det här ordet
skall göra det
med armband och tatuering,
totemiserat och tabubelagt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-11-04 17:15



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

WOW!

Tack!

SOL!
2021-11-05

  alicja lappalainen VIP
En explosiv text!
2021-11-04

  Ulf Carlsson VIP
Suggestiv antydan om poesin som ett slags fetisch och som liturgisk och performativ formel - en gemensam önskan för oss alla som skriver dikter men tyvärr lika ouppnåelig och naiv som den fundamentalistiska bokstavstron.
Sinnesnära text med metaforiskt leklynne!

2021-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen