Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tekniknissarna

de åker till Elgiganten för skojs skull

har Steve Jobs på sovrumsväggen

drömmer om Silicon Valley

heldigitala pixelhuvuden med kablar istället för nerver
memes istället för erfarenheter och appar istället för romaner

när de varit på bio pratar de inte om filmen
utan om högtalare och 3D

de tycker att ljudfiler är böcker

bibliotek ersätts med läsplattor

de visar rörlig bild på liten skärm
istället för att prata med varandra

promenera utan hörlurar kan man inte göra
GPS måste man ha

kollar vädret gör man i mobilen

varför gå när man kan åka elspark?

vänner får man genom knapptryck

det får inte bli tyst
för då kan man höra sina egna tankar




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-08 01:00



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag har försökt prata med min dator, men den lyssnar inte. Och då blir det så där. :D
2021-11-24

  Monica Lindgren
Känner igen mig i det här diktjaget!
2021-11-20

    Sefarge VIP
Smart samt uppmärksamt skrivet!
Visst gör sig naturen bäst inuti
en flimmrande skärm man
Kan ju få Malaria.TBE o
Borrelia för mindre?
Visst!visst!
;)



2021-11-08

  Kungskobran VIP
Varför ringa när man kan SMSa
Varför träffas när det finns Facebook
Varför lyssna på fågelsång när Spotify finns
Varför gå när elsparkcyklar och bil finns
osv osv

Fint fångat av dig
2021-11-08

  Judas Ekholm VIP
Skön kritik mot det dehumaniserande och teknikmasturberande samhälle vi dystert nog dväljs i. Gillas!
2021-11-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP