Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaia Maia Guerilla


Vi är
moder jords krigare!
Vi är
de som ska slåss sida vid sida
med bestar fullkomligt utrustade att
lemlästa!

En dag snart!
Ska vi resa oss tillsammans!

Getingar ska bära bud oss emellan!
Flugor ska vara våra ögon!
Valar våra skepp!
Örnar våra ögon våra vingar!
Lejon våra tänder våra kungar!
Antiloper ska vi rida fram i massor när vi
övertar!

Alldeles alldeles snart...
När livet genom människans teknik har funnit väg
till universums kala stenar.
Då!
Snart!
Ska vi återställa balansen!
Och ingen skall undfly!

Hav ska jämna ut!
Träd ska växa genom
växa över växa söndra!
Lava täcka det som aldrig skulle varit!
Jorden hon ska öppna sig och sluka det som ärrat hennes hud!

Vi är!
Hennes krigare!
Vi får dolda budskap viskade i lövverk om att snart!
Ska livet åter leva fritt!










Fri vers av C/O
Läst 608 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-29 17:29



Bookmark and Share


  Vipe
Suverän glödhet text. Må civilisationen falla, livet blomstra, och det vilda växa fritt!
2007-06-15

    krister
Grym text! Där fick du med (för mig) Island, Gronland, Jamaica och hela karibien och Småland i samma text. Den gav mig energi.
2006-08-07

    C/O
Du är älgkon som maler min muntra domedagsprofetia i smulor!
Klockren kommentar! (Din jävel)
2006-07-29

    ej medlem längre
domedagen! ja, om vi inte förtjänar det här så vet jag inte vilka synder vi har förbisett, på vilka sätt vi inte har våldtagit jorden.
det känns nästan som en munter profetia, men tänk dig då när en älgko sparkar ihjäl dig och gnager sönder ditt ansikte med malande, trubbiga tänder. det kommer vara ett blodbad!
jag har tyvärr lite svårt för såhär fria diktformer, även om jag har försökt experimentera med det själv ibland. men i vilket fall, ett stycke poesi som får en att vilja byta sida och bli ett med naturen, en kampsång som får mig att vilja ta till vapen mot någon abstrakt entitet som i min generaliserande hjärna representerar övergrepp och orättvisor. jag ska surfa min väg genom syndafallet!
inga nyheter direkt, jag kan tänka mig att det kunde satt igång miljörörelsen för trettio år sedan, men i dag finns det nog ingen som inte är medveten om problemen. det är svårt att hitta på nytt och eget, tyvärr, och därför kan mycket som skrivs lätt kännas som upprepningar.
nåja, trevlig dikt i alla fall, nu när kommentaren hunnit bli längre än verket kanske det är dags att wrappa upp det...

keep 'em comin'!
2006-07-29
  > Nästa text
< Föregående

C/O