Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alkaiska strofer


RIK

Jag strövar i en bokskog som lagt sig ner
på slitna stigar täckta av rikedom.
Förmögen går jag bland lövens sedlar
i rasslet av bladguld och kopparslantar.

Knappt mer kan jag begära på ålderns stig
än gratis ströva i fallen bokskog
och trots min fattigdom burgen leva
av trädens slösande rika silverglans.










Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-12 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP