Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skickade in den här till tävlingen ...


Somliga går med trasiga själar

 
 
För bara, för lite över hundra år sedan
var kvinnor inte välkomna till rösträtts-entrén
För inte så länge sedan brändes kvinnor på bål
idag är det sjuka som vi ser som baklängesmål
 
Världen kommer aldrig förändras
alltid kommer någon  förnedras
Eller än värre tillintetgöras
alltid kommer något förstöras
 
Tyvärr, så är det så, vi människor är
egoismens personliga vinster är vårt gemensamma begär
Vi ser orättvisor överallt
men behandlar dem oftast iskallt
 
Vi blundar och förnekar
bortförklarar och anklagar
Det är alltid nån annans fel
att någonting är fel
 
Allt beror på vilken båt vi sitter i
om inte hålet är i vår båt, så är det nåt vi skiter i
Förlåt, vi ska inte generalisera
men när vill vi, andras orättvisor besegra 
 
Existerar demokrati
är det en täckmantel för att förklara oss skuldfri
Vill makten tjäna pengar och trampa på heliga värden
är det översta minoritetens sätt att stjäla välfärden
 
Finns i framgång bara djävulens demoner
ihåliga människor i jakt på miljoner
Går vi vilse 
i vår jakt på likes från chefer, datorer och oxfilé
 
Varför har våra själar så svårt för att förstå
varför tittar vi så egoistiskt bara på vår egna stortå
 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-13 23:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De är nog betydligt fler än de som går med dito skor.

Materialismen kan inte reparera oss.
2021-11-14

  Bibbi VIP
Så undrar jag också.
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP