Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens dröm

Jag levde för stunden
på snöklädda berg
där solens strålar
gav himlen sin färg

I ekot av tystnaden
fanns filosofin
en njutningens stund
likt ett årgångsvin

Jag levde i drömmen
som väckte mitt sinne
att uppleva morgonen
och sommarens minne

Vid fjärilens vingslag
stod jag där stum
i dofternas närhet
när kvällen var ljum

Jag fanns där i nuet
vid strändernas våg
på rygg under solen
min världsbild jag såg

En tavla av stenar
när regndroppar stänkte
gav drömmarna näring
där klippblocken blänkte

Jag fanns där i livet
när det var som bäst
då kärlek och ömhet
fick upplevas mest

Ett barn i min hand
på strövtåg längs vägen
en känsla av rikedom
för mig så benägen

Jag levde min dröm
att tacka för livet
för hälsa och frihet
ja allt som var givet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-17 21:30



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Många tankar i denna
2023-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
kärlek - leva sin dröm - ta tillvara på livets gåva
vackert smidd rimmad dikt
bokmärker!
2023-11-18

  Kungskobran VIP
Välbehag när den är som bäst
2023-11-18

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar poesi som går in i ens inre sfär.
Kan se din hand i barnens hand, du strålar som en sol.

En fantastisk dikt jag bokmärker!
Tack.
2023-11-18

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker hur tröstande det är med en form lig ström av ord...
2023-11-18

  La Magnólia VIP
Mycket vackra tankar och välformad vers som flyter med lätthet
2023-11-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO