Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duktig flicka

"Vad duktig du är"
En mening som flickan håller kär,
hon kan inte höra den nog
det börjar bli som en drog.
Hon får lära sig att vara flitig
när hon får beröm känner hon sig viktig.
Hon ska vara tillmötesgående
avsaknaden av ordet nej från hennes mun är slående.
Hennes föräldrar uppfostrar henne att vara oberoende
det viktigaste för henne är inte sitt egna välmående.

Det gick så bra för henne
Hon hade högsta betyg i varje ämne
Hon var engagerad i allt från relationer till föreningar
Hon gick på alla träningar
Hon hade hela tiden mål men hennes ända dröm,
Det var att få beröm.
Tillräckligt med beröm för att släcka begäret
som kom från allt i henne som var osäkert.

En dag så gick det inte mer
Pressen på hennes axlar är mer än hon förmer.
Frustrerad kunde hon inte göra allt hon ville
Det spelade ingen roll hur mycket hon än stridde.
Kroppen sa nej
Och så småningom lärde hon sig denna grej.

Jag har fortfarande ett omättat begär att av beröm känna mig höjd
Men nu vet jag också, att jag aldrig kommer känna mig helt nöjd.




Bunden vers av Bodils
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-21 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bodils