Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


"I ADVENT"

 

Till en så stor rofylldhet och frid
här nu till advent vi tänder ljus
när snart julen står för dörren
då finns det en stor glädje i vårt hus

ja nu snart när julefriden nalkas
där i vår mörka vinternatt så tyst
man ser vita och rimfrostiga grenar
dem som i natten kylan nyss har kysst

då när ljusen åter tänds i lyktan
där som den vita lågan lyser fin
det faller då i takt med våra tårar
en blank och stilla ström av stearin

denna skira lilla låga kan ge hopp
om att vår stora kärlek ger magi
ja den kan ge oss tankar som berör
som kanske hos någon föder empati

ja vi ser hur snöflingor så mjuka
hur de åter faller ner mot marken
och där i en morgongrynings kyla
någon stackare vaknar upp i parken

sen när vår helga julefrid då råder
det glittrar av ljus i varje fönster
men tunga tankar i vår verklighet
skapar nu allt gåtfullare mönster

snart vacker julmusik hörs klinga
från någons gamla bälgaspel
vi hör små vackra rogivande toner
de kan kanske ändå göra själen hel

så där i värmen från vår brasa
känns ändå julens helga budskap rätt
att alla människors lika värde
förhoppningsvis bedöms på samma sätt

Copyright © AndLou 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-26 09:37



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ljuset behövs verkligen i vintermörkret , fint skildrat
2021-11-26

  Sparvögat VIP
Så fina ord till Advent då stjärnors ljus ska lysa för hela mänskligheten…
Ditt fantastiska foto lyser med orden…
2021-11-26

  Kajan VIP
Känslan av snötyngda grenar och Jultrevnad vilar över texten, men små mörkare bilder fördjupar intrycket, och någonstans är väl det själva kärnan i Julbudskapet, att ej glömma de utsatta.
2021-11-26

  Ezmeralda VIP
Stämningsfullt i advent!
2021-11-26

  ULJO
Fantastisk hyllning till advent
2021-11-26

  Solstrale VIP
En mjuk ljus dikt med vackra rim och empatisk ton!
2021-11-26
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP