Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu mer tankar som vill fram ... - Tillkomna och publicerade tidigare här i oktober 2012 men minst lika relevanta här och nu ...


Någonting som tål att tänka över är ...

.. att vad som idag anses som avvikande
blott är avvikande i förhållande till det
som majoriteten av oss idag anser vara normalt ...

Imorgon kan det hur otänkbart det just nu 
än kan tyckas vara
faktiskt vara fullständigt normalt ...

Historien är överfylld av vad som borde vara
och få förbli 
synnerligen varnande exempel
på vilka konsekvenser
vår ignorans och allt för stigande ointresse
för att se och känna igen mönster som går igen
eller utvecklas i nya former
beroende på 
just därtill medföljande gradvis förändrade normer

Glöm inte någonsin bort
att våra liv och det samhälle vi alla lever i
inte blir bättre eller sämre än vad vi själva
väljer att låta det bli

Antingen genom aktiv medverkan
eller på grund av passivt och eller inaktivt
åskåderi 
där vi väljer att svälja och acceptera det
som tar minst anspråk av vår tid 
och minst inverkar på våra egna liv ...

Du utgör skillnad - det vill säga din existens kan och bör ha 
påverkan och inverkan på den värld vi lever och samexisterar i.
Jämväl gör så ock min existens och var och en av alla andras ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-01 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP