Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Julen står för dörren, nålstygnen tätnar. Är det julbocken som knackar? Foto av författaren.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 6

 

Viktoria: Vintern är här! God morgon, gudinnor! Här sitter ni och broderar och skroderar!

Ada: Aj aj, vem släppte in dig? Du vet väl att det här är ett slutet sällskap? 

Beda: Bah. Jag tycker Vickan kan få stanna och ta en kopp kaffe med oss. Låta det gamla vara glömt. 

Cilla: Cirkelkaffe! Sätt på pannan! Cirka fem minuter får det koka!

Dora: Dårar är ni allihopa. Kanske duger ni ändå till ett drama - eller i alla fall till en drällduk.

Emma: Evigheter, evigheter sedan vi såg dig Viktoria. Är du fortfarande vår evinnerliga narr?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 155 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-06 08:04



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Anar en historia som här, kanske kommer mer upp till ytan ?
2021-12-08

    Lars Gullberg
Ord som bygger upp en scen. Jag älskar bildspråk. Blir så förälskad i dina karaktärer. Det är hemtrevligt. Som att kika in genom ett fönster. Höra deras samtal.

Ändå är det ditt språk orden du lägger så finurligt som är behållningen.

Du är så duktig.
2021-12-07

  Ingela Svenson VIP
ABCD, sen kommer V? Spänningen tätnar!
2021-12-07

  AiA Maria den fria

”Cirkelkaffe” och ”drällduk”
-underbara bilder du förmedlar!

Tack!
2021-12-06

  Solstrale VIP
En liten sorg där, i bilden ser jag ett spöke, kanske Tomten går igen, vandrar Sommen osalig ande när gamla oförätter inte kan få lämna... Kul med perspektivet, slutetsällskap det gav mig något att grunna över...
2021-12-06

  Maria Sundelin VIP
Tydligt om hur vi ser på att en ny person kommer in i en grupp
2021-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Fascinerande hur deras "boss" Ada är den enda som verkar ha svårt att acceptera Viktoria. Möjligtvis Dora också, fast hennes distanserade hållning ter sig mer dräpande i största allmänhet? Roligt hur Doras omdöme om gruppen väger mellan drama och drällduk!!
2021-12-06

  Anya VIP
Hoppas Viktoria får stanna. Damerna I alfabetisk ordning. Kul.
2021-12-06

  TrollTörnTrappan VIP
Där kom den väntade gästen in som en virvelvind bland virknålarna!!!!! Blev lite förvånad, eftersom jag föreställt mig hon skulle heta något på F.....

2021-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X