Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snö



Overkligheten faller som snö
ner i verkligheten
och på trädens
uppsträckta armar.

Sen gör den orörda snön
tystnaden hörbar,
och tiger en begravning i vitt
för oberörda.

Fåglarnas tecken
på likgiltighet
gör sömmar på täcket,
osedda
som hemlig skrift
skall vara.

En oavsedd helighet
tycks trotsa vår mänsklighet
och lägger sin vackra vithet
förlåtande -
över all vardaglighet.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-12-04 15:10



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Fyra nyanser av snö som transcendens!
2021-12-07

  Gunnel Eriksson VIP
Stämningsfull dikt.
Tycker särskilt mycket om
"Sen gör den orörda snön
tystnaden hörbar".
Ja, snön bäddar in alla ljud,
underbart för mig som har
svårt för allt buller.
Tack för en vacker och ovanlig dikt!
2021-12-06

  Elin Holmsten
Så vacker med underbart bildspråk
2021-12-05

  Rafmagn VIP
Fantastiskt vackert och tänkvärt!
2021-12-04

  Eva Langrath VIP
Mycket vacker jag vandrar i den snöiga verkligheten in ett stycke nådesögonblick.
2021-12-04

  Solstrale VIP
Superb magnifik prosadikt!
2021-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP