Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Cirkus eller cirkelstygn?


Tio för de stora och fem för de små, lucka 10

Emma: Emellanåt saknar jag Viktoria, det måste jag medge. Hon må vara en narr, men hon är emellertid en frisk fläkt, och jag undrar verkligen vart hon tog vägen?

Ada: Aaah, jag saknar henne inte det ringaste. Jag har sannerligen fått nog av hennes spratt. Här har hon inte mer att göra. Jag säger som Archimedes: Rubba inte mina cirklar!

Beda: Ber er att lyssna på min synpunkt: Själva idén med en studiecirkel är väl folkbildning och demokrati, cirklarna utvecklades ju i arbetarrörelsens barndom? Så även om du agerar ledare för det mesta, Ada, har du ingen rätt att tala om DINA cirklar. Det här är allas vår cirkel och jag ber om er medkänsla, systrar. 

Cilla: Cirkus, vilken cirkus! Jag ber om lite lagom tystnad, kanske inte största möjliga, men bara så pass att jag kan koncentrera mig på centrum i cirkelstygnen. 

Dora: Dåraktiga är ni, allihopa. Jag säger som Strindberg: det är synd om människorna.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 176 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-12-10 05:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Väl funna citat mitt i damernas kackel. Alla verkar ha något vettigt att säga, men viljor går inte alltid att para ihop, så sant.
2021-12-11

  Kajan VIP
och bilden..återigen härlig socialrealism..
2021-12-10

  Kajan VIP
Kan man annat än tycka om Dora ? Livsvisdom i kubik ! Här anar jag tankar kring demokratins grundvalar om allas lika rätt att vara med och motståndet mot utbrytare (Viktoria). Ett mycket bra avsnitt.
2021-12-10

  Gunwale VIP
Bilden tycks vara ett fellagt pussel...
lite intressant men skavande att betrakta - som det här gänget!

2021-12-10

  Anya VIP
Roligt och passande med citat.
2021-12-10

  Solstrale VIP
Gillar verkligen medlarens ord om demokrati och studiecirkelns måtto du för in! Men som vanligt ingen lyssnar på Beda! Ada kan gå och bada! Den negativa cirkusapan... Men eggande för fantasin är denna kalender! Tack! :)
2021-12-10

  TrollTörnTrappan VIP
Deras konflikt snurrar på i samma stämningsfulla associationskedjor. Cirklar kan också läggas ovanpå varandra, likt individuella mallar (där somliga passar galant ihop, medan andra snarare blir ovaler/ellipser som för planetbanorna i radikalt olika riktningar).
2021-12-10

  Maria Sundelin VIP
Roliga hänvisningar till olika saker
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X