Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nålsticken tätnar i juntan.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 11

Ada: Allesammans: nu har jag sytt fem lappar av tjugofem. Jag har gjort min andel. Jag har ett jobb och jag har en lön, som någon sa.

Beda: Bra jobbat. Du är rolig du. Jag känner mig mest orolig jag, för om det här täcket ska hinna bli klart till jul.

Cilla: Cirkus igen! Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli. Jag hade fått för mig att kroki var ett sömsätt, men så googlade jag och hamnade bland nakenteckningar!

Dora: Dårar är ni allihopa, mina kära väninnor. Snus är snus, om än i gyllne dosor.

Emma: Emellertid, rosor i ett sprucket krus är väl ändå alltid rosor? 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-11 08:36



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Damerna har blivit mer subtila gentemot varandra i sina kommentarer. Kul med den här humorn som springer fram. Jojo, det gäller att välja rätt sökord! Eller överlista Google.
2021-12-11

  Kajan VIP
Gillar den humoristiska och mångbottnade konversationen, här finns många tankebanor att fullfölja.
2021-12-11

  Maria Sundelin VIP
Gillar kopplingen till Fröding
2021-12-11

  lodjuret/seglare VIP
Bilden är så rosigt fin, tänk att få vara alpin, bland hängen klänga som på land, men alpens ros bör vara vit, som en snö gubbe eller saftig bit, Ulla föredrog kanske blad till sitt vin?
2021-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Kuriöst missförstånd, hihi!! Virknålar har krokar, medan kroki-teckning har jag försökt mig på mer än alla former av textil.

Från syslöjden minns jag tydligast begreppet langettstygn - tycktes mycket mer avancerat då än vanliga stjälkstygn o dyl.
2021-12-11

  Solstrale VIP
Ordstäven haglar som vackra små julgranskulor (pumlor, norrländska för julgranskula)... Härligt dilemma med vad orden betyder, en dyslektisk känsla som bejakar före att förkasta! Ekvilbism som briljerar! Tack!
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X