Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lucia!


Tio för de stora och fem för de små, lucka 13

 

Viktoria (utifrån gården): Vem är här om inte Lucia? Natten går tunga fjät / kring gård och stuva / på jord som sol förgät / skuggorna ruva...

Dora: Din dåre, du är tillbaka! Jag sätter på Cirkelkaffe.

Emma: En egensinnigt vacker luciaskrud, på min ära!

Ada: Allvarligt alla: ta det lugnt!

Beda: Ber om en bulle nu, med saffran i!

Cilla: Cirkelkaffet är på gång! Cirka fem minuter, sen kan vi fika!

 




Övriga genrer av Nanna X
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-12-13 07:15



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Cirkus Cirkel. Härlig vändning. Luciaskruden skulle jag vilja se.
2021-12-13

  Kajan VIP
Är ej förvånad att det är just Viktoria som skrider som en Lucia, och man undrar hur skruden ser ut..
2021-12-13

  AiA Maria den fria


”Fika” sätter guldkant på dagen

...om detta tycks samtliga på något vis var överens om:)

Tack!
2021-12-13

  Anya VIP
Kul att Viktoria kom tillbaka och lussade. Verkar som om fikat är nära nu.
2021-12-13

  Maria Sundelin VIP
Lucia är här
2021-12-13

  TrollTörnTrappan VIP
.....just en sådan julstjärna har jag också haft under många år, men den är inte uppsatt nu (istället skiner min uggla) och får nog fin dos av alla rUVande belysningar utomhus på jobbet...
2021-12-13

  TrollTörnTrappan VIP
Vilken vacker överraskning! Att Viktoria skulle återvända i denna skepnad borde man ha anat, men inget jag förutsåg.

För övrigt önskar jag ibland att de kunde brodera ut sin dialog lite längre, eller köra flera rundor per lucka... nåväl, du har ju redan skapat den "minimalistiska mallen", som har sin funktion och charm.
2021-12-13

  Solstrale VIP
Så ska en slipsten dras! Lussa för sina vänner är exakt vad man ska! Cirkelmedlemmen Victoria är föredömlig liksom din lucka! :)
2021-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X