Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lucias intåg. Foto av författaren.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 16

Viktoria (klättrar upp från balkongen): Vene, vidi, vici - nu är jag här! Är kaffet klart? Och lussekatterna?

Ada: Allvarligt talat kommer du olägligt. Vi är just inne i en intensiv broderifas. Julen närmar sig med stormsteg!

Beda: Ber er bara om lite medmänsklighet. Här kommer vår gamla väninna upp från den kalla mörka gården, efter att ha sjungit vacker luciasång för oss i många timmar. Klart hon ska stanna på en kopp Cirkelkaffe. Lussekatterna är fortfarande färska.

Cilla: Cirkus igen. Jag håller mig till min citronjuice.

Dora: Dårar är vad ni är!

Emma: Evigt förtappade!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-16 06:25



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Småkrigare och så en fredsmäklare. Men Emma låter mest som att hon skojar.
2021-12-17

  Anya VIP
Man kan undra vad de har emot Viktoria? Eller är de bara så uppfyllda av broderiet? Beda verkar ju klok.
2021-12-16

  Kajan VIP
Ingen brist på självförtroende hos Viktoria, reciterar självaste Julius Caesar, och vilken entrè ! och Adas "...intensiv broderifas är stor komik. Ett spänstig avsnitt.
2021-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Adas avsnäsande är roligt som första svar. Att sedan Bedas replik blir ovanligt lång i kontrast till de bägge sista svansstumparna - det känns kreativt.
2021-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Charmerande, att det var i många timmar hon har sjungit!?! Då är Viktorias insats värd flera lussekatter... [dessutom likt en katt klättrat längs balkong].
2021-12-16

  Solstrale VIP
Cirkulation på Cirkus med Cirkelkaffe det kom jag såg och det segrade! Mycket underhållande!
2021-12-16

    Lars Gullberg
Hatar felstavningar. :-)
2021-12-16

    Lars Gullberg
Stök och bök. ja det är bråda dagar nu. Klappar ska slås in. Julstädning och inbjudan, resor är inbokade. Och det är med förväntan de sitta, barnen med tindrade ögon när granden ska kläs.
2021-12-16

  Maria Sundelin VIP
Per Aspera
Ad Astra
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X