Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosorna



På en utställning
vandrade barnajaget
mellan lerskulpturer
uppbådade på piedestaler

För nya ögon är det styggt
en livmoder med kastanjhölje
inuti skymtar de jordbundna -
nakna, skalliga och ihopkrupna

Taggarna utåt sades det
dagen då benen sammanfogats
är det växtvärken som gör ondast

Det finns många rosor i trädgården
Människan, hon ska vakta sig!
dofterna stegrar och förblindar

Som devisen,
under varje foderblad väntar glasnålar
i det nära högst fördolda reser sig spetsade pålar
över varje valv kröker sig taggtrådar

Valfrihet är inte längre efterlängtansvärd
den är drunknad




Fri vers (Fri form) av J. Herward
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-08 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

J. Herward