Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lucias uttåg


Tio för de stora och fem för de små, lucka 17

 

Emma: Ertappad! Nu smet narrerskan igen, utan att ens ha smakat på lussekatterna!

Ada: Alltid samma tjyvtricks. Rätt åt henne.

Beda: Ber er om lite förståelse. Hon är ju trots allt vår sy-syster, en fena på frivoliteter. Bedöm henne inte på förhand. 

Cilla: Cirkelkaffet kokar. Dags att chilla!

Dora: Dår-lucian drog visst sina färde. Kanske lika gott.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-12-17 07:53



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Just när man tror att det skall ordna sig. Känns som att Viktoria leker med resten av klungan.
2021-12-18

  TrollTörnTrappan VIP
Vilken perfekt icke-vacker bild! Väcker tanken på Victoria som spindeln i nätet, rättare sagt knappnålshuvudet i lapptäckets centrum, eller virvelvinden i hjulets nav, kanske jokern i en vida mindre stenhård mosaik...
2021-12-17

  Anya VIP
Vad är frivoliteter? Måste googla. Tack för att jag lär mig något nytt. Aha, ett avancerat spetsarbete. Gillar när du skriver kort men ändå händelserikt.
2021-12-17

  Kajan VIP
En bistrare ton idag, och visst verkar Viktoria vara en primadonna; inte alls lika jordnära som denna handarbetskvintett.
2021-12-17

  lodjuret/seglare VIP
Syföreningens av liten lucia med tärnor, även små gossar i vitt med stjärnor, de komma en gång i december på besök, avbryter stickor och maskiners hörbara stök, de bara som dyker upp eller i våra hjärnor...
2021-12-17

  TrollTörnTrappan VIP
Beda har börjat ta fatt i flera F-ord!!

Fick i skallen ännu en 50-talsmelodi : "ABC för flickor d e : kärlek, nål och tråd" :-)

Enerverande för gruppen, när Vickan varken kommer eller går på vanligt vis... Vill hon utmana deras fantasi?? eller bottnar narrerskans frånvaro i en kritik av dem alla.....?
2021-12-17

  Maria Sundelin VIP
De åker på ett platt fall
2021-12-17

    Lars Gullberg
Dom är vakna tidigt i ottan. Fullt bestyr. Och Cirkelkaffet alltid i ordning. Tror det börjar att dofta jul under min nästipp.


2021-12-17

  Solstrale VIP
Bedårande!
2021-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X