Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning av en idol

Jag hörde dina låtar
när jag var en liten grabb
du sjöng om tamburiner
och himmelens ruta
din röst lite annorlunda
som sandpapper och lim
jag lyssnade på natten
nej det gick inte att sluta

Jag köpte dina skivor
och samlade i lådor
gick till skivaffären
när de släpptes nytt
gick på konserterna
när du var i mitt land
sjöng med i texterna
för mig har du betytt

Jag läste dina texter
det var som poesi
politiska med innehåll
med en kittlande devis
dikter till naturen
och djupa människoöden
jag kände mig stolt
när du fick ett nobelpris

Jag lyssnar än idag
på din fulländade musik
du är ingen hitmakare
men helt utan konkurrens
musiken den är fantastisk
du må gå till historien
när du tillverkar musiken
är det med stor elegans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 391 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-10-21 13:35



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till en sångare som satt avtryck.
2023-10-26

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning
2023-10-22

  lodjuret/seglare VIP
En text att läsa och njuta, så skall en slipsten dras, så skall seglas en skuta, där kan sällskaps has'
2023-10-21

  Blomma-Stjärna VIP
Snyggt och fint till en för 60-70-talets ungdom mycket fri och inflytelserik poet o sångare - Bob Dylan, väl ;-) ?
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO