Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EN DÅRES ROLL

 

Ja jag levde där

i en tungt förvirrad värld

med tankar som ingen annan

någonsin tänkt

jag har vaknat till mången

märklig syn

de som mörka drömmar

mig har skänkt

 

men nu är ändå det livet

sen länge borta

och har blivit till tragiska

små faser

men det händer att mitt sinne

ännu vill brinna

så till mitt försvar

skapar jag egna parafraser

 

för om lycka finns

då leker ännu livet

men mina tankar de styrs

åt skilda håll

de steg du tar

kan ändå bli helt fel

för att du fortsatt söker

dårens roll

 

att först kunna gå och stå

blev mitt mål

och sen försöka att se och ge

det gör mig hel

alla svar de som fanns

där i framtiden

skulle sedan ge mig bot

för alla mina fel

 

det var små men höga steg

att ta i livets lek

mot en ny framtid där

i ett dunkelt ljus

för många tvivel hopas

där i skuggorna

de som länge bedövats

i ett syntetiskt rus

 

så jag stannar upp

där som vägen vänder

för all den oro som ändå

färgat mitt beslut

det har varit en vinglig färd

så desperat

men morfinets rus

har nu för alltid ebbat ut

 

så jag vaknar upp där

under dimmorna

med en kropp som vill

men sällan kan

så där står jag ännu

ganska krökt och infantil

en mycket liten sliten

ja en ganska ynklig …man

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-15 13:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det enda rus jag förstår
är kärlekens innersta vrår
2021-12-16

  Öknens Ros VIP
Att kämpa emot suget efter droger inte lätt när det tar övertaget.

Vacker vinter bild.
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP