Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Cirkelstygnen och nålsticken tätnar. Granen har i alla fall inte börjat barra än.


Tio för de stora och fem för de små, lucka 23

 

Ada: Alla klara för finalen? Nu vänder vi på täcket. En välansad undersida är en erfaren sömmerskas stolthet!

Beda: Ber om fem minuter till! Vill bara brodera klart.

Cilla: Cirka halvannan meter i kvadrat mäter nog täcket.

Dora: Drar det inte sig lite, på diagonalen?

Emma: Enighet, systrar! Vi har ju ändå  skapat täcket tillsammans.  

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-12-23 07:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Humoristisk dialog med allitererande supriser!
2021-12-27

    Lena Söderkvist VIP
Emma sammanfattar snyggt. Utan gemensamma krafter skulle lapptäcket aldrig ha kunnat färdigställas. Så fungerar alla arbetsgrupper.
2021-12-25

  Magdalena Eriksson VIP
Just det!
nu vänder vi på täcket systrar... är det ett feministiskt upprop eller bara ett täcke till jul? Bra text.
2021-12-23

  TrollTörnTrappan VIP
Denna dialog motsvarar nog vad som utspelar sig inom varje skapande själ?! Dragkampen mellan främst Beda [att vilja behöva arbeta lite till] och Ada [att anse sig vara färdig, om inte annat för den allmäna tydlighetens skull].

Hoho, där drog Dora fram en avgörande detalj, just före deadline när de näppeligen hinner ändra från grunden. Dårskap tenderar finna diagonala genvägar/omvägar....

2021-12-23

    Lars Gullberg
Att tillsammans åstadkomma något är det finaste som finns. Teamwork, samverkan. Olika viljor som ändå lyckas ro en båt i hamn. Ett täcke.
Hela kalendern har andats solitär och personlighet. Gruppdynamik och kreativ skaparglädje. En bild av hur det egentligen fungerar. Hur vi ändå lyckas hålla ihop och få det att fungera. En stillstudie i kalenderform.
2021-12-23

  Maria Sundelin VIP
Käbblet fortsätter
2021-12-23

  Kajan VIP
En underfundig humor med härliga repliker.! Dock verkar täcket lite litet.. Att det drar sig är helt naturligt med tanke på alla starka viljor, ett signum för mänsklig samverkan.
2021-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X