Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Thomas


Årets kortaste dag


På Thomasdagen
jag ingenting hinner
det känns som den
genom händerna rinner

men årets längsta natt
kan jag lova
jag kommer bättre än nånsin
att sova

Ingen kan vara mer glad än jag
på årets absolut kortaste dag
imorgon nämligen allting händer
då jorden tillbaka mot solen vänder

Det känns ändå bra
med en dag som den här
då mörkret och ljuset förenade är

Midsommardagen
den längsta av dagar
då ljuset och värmen oss alla behagar

vi redan glömt bort
under lekar och dans
att Thomasdagen någonsin fanns









Bunden vers av stormengudrun VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-12-21 23:57



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Det är fint det! Och bra diktat.
2021-12-27
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP